Welke extra toegevoegde kun jij jouw klanten als leasemaatschappij leveren? 5 handige tips

Jonathan Schlüter | 8 maart 2023
In dit artikel verkennen we de toegevoegde waarde die leasemaatschappijen kunnen bieden aan hun klanten. We bespreken vijf belangrijke aspecten waarop jij jouw leasemaatschappij kan onderscheiden.

Inleiding

Als medewerker van een leasemaatschappij speel je een cruciale rol in het aanbieden van waardevolle diensten aan klanten. In dit artikel bespreken we vijf manieren waarop leasemaatschappijen extra waarde kunnen bieden aan hun klanten: gemak, kostenbesparingen, advies en ondersteuning, toegang tot de nieuwste technologie en risicobeheer.

Gemak

Een belangrijk aspect van jouw dienstverlening is het gemak dat je klanten biedt. Door de administratieve lasten en het onderhoud van voertuigen op je te nemen, kunnen klanten zich concentreren op hun kernactiviteiten. Zorg ervoor dat je efficiënte processen hebt voor het regelen van verzekeringen, belastingen, pechhulp, reparaties en onderhoud. Bied ook vervangend vervoer aan bij pech, onderhoud of reparaties om de klant mobiel te houden.

Kostenbesparingen

Als leasemaatschappij kun je klanten kostenbesparingen bieden door schaalvoordelen en efficiënte inkoop. Gebruik je expertise en netwerk om betere deals te onderhandelen met fabrikanten, verzekeraars en onderhoudsbedrijven. Hierdoor profiteren klanten van lagere maandelijkse betalingen en minder onverwachte kosten, wat bijdraagt aan een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Advies en ondersteuning

Als medewerker van een leasemaatschappij is het jouw taak om klanten te adviseren over de meest geschikte voertuigen voor hun behoeften. Bied ondersteuning bij het beheren van wagenparken en informeer klanten over brandstofefficiëntie, CO2-uitstoot en andere milieuaspecten. Daarnaast is het belangrijk om klanten te informeren over fiscale voordelen, subsidieregelingen en andere regelgeving die van invloed kan zijn op hun leasebeslissingen.

Nieuwste technologie

Zorg ervoor dat je klanten toegang hebben tot de nieuwste modellen en technologieën op de markt. Dit betekent dat je op de hoogte moet blijven van de laatste ontwikkelingen in de auto-industrie, zoals nieuwe veiligheids- en connectiviteitsfuncties en elektrische en hybride voertuigen. Door klanten de nieuwste technologie aan te bieden, vergroot je hun tevredenheid en vergroot je de kans op langdurige samenwerkingen.

Risicobeheer

Een andere manier om extra waarde te bieden, is door klanten te helpen bij het identificeren en beheren van potentiële risico’s die samenhangen met hun wagenpark. Dit omvat diefstalpreventie, het verminderen van ongevallen en het beheren van verkeersovertredingen. Werk nauw samen met klanten om proactieve ma

Conclusie

Als medewerker van een leasemaatschappij ben je in een unieke positie om extra waarde te bieden aan klanten en hen te ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Door je te focussen op het bieden van gemak, kostenbesparingen, deskundig advies, toegang tot de nieuwste technologie en risicobeheer, onderscheid je jouw leasemaatschappij in de markt. Dit leidt tot tevreden klanten, langdurige samenwerkingen en uiteindelijk een succesvolle en duurzame onderneming. Zorg ervoor dat je voortdurend op de hoogte blijft van trends en ontwikkelingen in de auto-industrie en inspeelt op de veranderende behoeften van klanten om een toonaangevende leasemaatschappij te blijven.

Blog

We proberen je op de hoogte te houden over het laatste nieuws en updates uit de transport- en milieusector, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt.

Zero Emissiezone vanaf 2025: Groen en Duurzaam Transport

Vanaf 2025 worden zero emissiezones ingevoerd in steden om luchtkwaliteit te verbeteren en CO2-uitstoot te verminderen.
Lees meer

5 Praktische Tips om Duurzame Mobiliteit in Jouw Bedrijf te Vergroten

Het wordt steeds belangrijker om duurzame mobiliteit te bevorderen binnen jouw bedrijf vanuit economisch en maatschappelijk oogpunt.
Lees meer

De 5 Belangrijkste Mobiliteitstrends die je niet mag missen

Lees in dit artikel de 5 belangrijkste mobiliteitstrends van dit moment die je als bedrijf niet mag missen!
Lees meer

2023: Een droomstart voor InputDriven

Het was een uitdagende periode voor InputDriven, maar met trots kunnen we zeggen dat we ons platform hebben weten te realiseren in 2023!
Lees meer