Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Vanaf 1 juli 2024 zijn alle organisaties met meer dan 100 medewerkers verplicht om de jaarlijkse zakelijke- en woon-werk mobiliteit te rapporteren.

Is uw organisatie al klaar voor deze rapportage verplichting? InputDriven helpt bedrijven om te voldoen aan deze rapportageverplichting door slim gebruik van de bestaande software.

Wat moet ik rapporteren?

De rapportage maakt onderscheidt tussen zakelijke- en woon-werk mobiliteit.

Zakelijke mobiliteit zijn alle reizen die een medewerker maakt en geen woon-werk mobiliteit zijn. Woon-werk mobiliteit zijn alle reizen van werknemers tussen woon- of verblijfplaats en de locatie waar ‘de arbeid wordt verricht’.

Denk hierbij aan reizen met de (lease) auto of motor, maar ook aan het gebruik van openbaar vervoer, fiets of taxi’s.

De jaarkilometers moeten worden gerapporteerd per vervoersmiddel en brandstofsoort.

Wat moet ik rapporteren?

Hoe kom ik aan de data?

Mogelijk maakt u al gebruik van een rit registratie- of voertuig volgsysteem. Of uw medewerkers vullen declaratieformulieren in. Deze systemen kunnen worden ingezet om de data te verzamelen.

InputDriven helpt organisaties bij het structureren, interpreteren en (slim) verrijken van data zodat de gewenste gegevens eenvoudig gerapporteerd kan worden. Dit doen we door middel van data-analyse en onze technische kennis op het gebied van data-koppelingen en software ontwikkeling.

Wanneer de data niet of onvoldoende aanwezig is, mag er ook gebruik gemaakt worden van een enquête onder medewerkers om de jaarkilometers te kunnen schatten. InputDriven voorziet in een software oplossing voor het afnemen van deze enquête en berekening van de schattingen.

Hoe kom ik aan de data?

Kunnen we u helpen?

Hoe staat uw organisatie ervoor? Vul onderstaand formulier in en we geven u graag vrijblijvend advies om tijdig te voldoen aan de nieuwe rapportageverplichting.

Kunnen we u helpen?